wandelen in spanje
 

Spanje home

Wandel

arrangementen

Accommodatie

Omgeving

Klimmen

Informatie

Over ons

Contact

 

Wandelen in Spanje organiseert individuele wandelvakanties in Spanje.
Wandelen van hotel naar hotel met bagagevervoer.
Of wandelen vanuit een standplaats.
Met oog voor onontdekte plaatsen en hart voor wandelaars.

Start je Camino in Benidorm
Benidorm is nu een officieel startpunt voor de Santiago de Compostela pelgrimstocht. Deze route werd lang geleden gebruikt door de Middeleeuwse pelgrims die leefde in de provincie Alicante maar had de laatste jaren aan populariteit verloren.

De Vrienden van de Santiago Wandel Organisatie in Alicante hebben jaren campagne gevoerd voor de heropening van dit deel van de route. De wandeling begint van San Jaime en de Santa Ana kerk. Een plaquette met de typische schelp is geplaatst aan de voorkant van het gebouw als herkenningspunt voor de pelgrims.

Verder zijn er 17 plaquettes geïnstalleerd door de stad om het vervolg van de route aan te geven voordat dat we gaan naar Finestrat, Orcheta, Relleu, La Torre Manzana, Ibi, Onil, Biar en Villena waar deze aansluit op de zuid-oost route, die officieel start bij de Santa Maria basilica in Alicante.

De route naar Santiago de Compostela is 1.140 kilometers lang en pelgrims kunnen daar officiële stempels krijgen op bepaalde plaatsen langs de route. De route is vanaf 15 mei 2011 geopend.

Informeer
naar de mogelijkheden.

linkedin

 

Waarom wandelen...

Rust, gezondheid en bezinning

  • Dat wandelen gezond is behoeft nauwelijks betoog. Het is een probaat middel tegen stress en depressies, helpt bij het afslanken en vermindert de kans op hart- & vaatziekten. Dat is allemaal mooi meegenomen, maar wandelen is vooral ook leuk. Lekker ontspannen in de natuur, genieten van al het groen en de meest wonderlijke geuren die je tegemoet komen. Je hebt er ook geen ingewikkelde attributen voor nodig en je hoeft er geen lastige cursussen voor te volgen; iedereen is van nature een wandelaar, gratis en voor niks.

    En met wandeleninspanje wordt wandelen ook nog eens een gezellig weekje uit. Samen met een groepje dierbare vrienden en/of familieleden naar Spanje. Weg uit de dagelijkse sleur, heerlijk in de frisse buitenlucht. Overdag actief op pad in de natuur. Uitdagende wandelroutes en ´s avonds lekker lui genieten van traditionele streekgerechten en een goed glas wijn. Voer voor het heerlijk vermoeide lichaam, maar vooral ook voor boeiende gesprekken waar u in uw dagelijkse leven zo weinig aan toekomt.

Voor wie is wandelen geschikt?

  • Wandelen is zonder meer geschikt voor iedereen met twee voeten en twee ogen en zonder ernstige gezondheidsproblemen. Maar ook wie tobt met  zijn gezondheid, moet niet te snel deze site wegklikken. Bij het herstellen na een langdurige ziekte is wandelen zelfs de beste en veiligste vorm van lichaamsbeweging. En het bezit van twee voeten en twee ogen is evenmin een harde voorwaarde. Voor gehandicapten en blinden zijn er tegenwoordig tal van aangepaste mogelijkheden om van de natuur te genieten.
zonsondergang bergen spanje grot spanje zonsondergang spanje

U en wij, actief op weg naar een beter milieu

Te midden van planeten als Pluto, Mercurius en mars ligt een unieke locatie: de aarde. Dankzij de beschermende atmosfeer kunt  u hier naar toe zonder speciale aanpassingen, om wandelend te genieten van alles wat de omgeving te bieden heeft. Een vakantie voor alle zintuigen noemen wij dat: je hoort de krekels, voelt de zon op je gezicht, ruikt de lavendel, proeft een geitenkaasje van de boerderij om de hoek. Je beleeft de omgeving intens, in al zijn facetten maar ervaart zo ook elke verandering in het milieu.

Van alle vormen van vakantie maakt juist een actieve vakantie je bewust van de schoonheid en de kwetsbaarheid van de aarde. Wij denken dat een wandelvakantie duurzaamheid kan bevorderen. Doordat het mensen letterlijk en figuurlijk verder laat kijken en aan het denken zet. Streven naar duurzaamheid zien wij daarbij niet zozeer als een compensatie voor de belasting van het milieu maar als verrijking van uw vakantie, voor nu en in de toekomst. Door de positieve effecten zoveel mogelijk te onderstrepen en de negatieve te voorkomen, te beperken of te compenseren.

U en wij

Een wandelvakantie is van nature al een bijna groene vakantie. Volgens recent onderzoek is een wandelvakantie zelfs beter voor het milieu dan thuisblijven.

© 2012 Casa Camaleón - Sitemap
Wandelen in Spanje biedt arrangementen aan voor wandelaars.

"Wandelen is iedere keer weer een belevenis, de prachtige natuur en grote verscheidenheid aan landschappen zorgen ervoor dat iedere wandeling weer anders is. Al wandelend kom je elke keer weer voor verrassingen te staan. Een onverwacht schitterend uitzicht of een 'spannend obstakel' in de vorm van een riviertje dat van steen tot steen overgestoken wordt, of een rotsje dat beklommen kan worden."
wandelen
www.wandeleninspanje.nl
Voor informatie email of bel 0034-662370902
wandelen