wandelen in spanje
 

Spanje home

Wandel

arrangementen

Accommodatie

Omgeving

Klimmen

Informatie

Over ons

Contact

 

Wandelen in Spanje organiseert berg beklimmen, via ferrata in Spanje.

Informeer
naar de mogelijkheden.

linkedin

Disclaimer

Via ferrata.... berg beklimmen in Spanje

Ervaar de Via Ferrata’s van de Costa Blanca en bereik de top!

De ‘Via Ferrata’ (oftewel De ijzeren weg) werd uitgevonden in Italië rond 1940, en maakt het de wandelaar mogelijk om ook hogere bergen te trotseren. De Via Ferrata’s van de Costa Blanca komen voort uit deze traditie om spectaculaire rotsformaties makkelijk en veilig te kunnen overbruggen
Een Via Ferrata bestaat uit een reeks metalen ringen die in de rots zijn verankerd. Er is een metalen kabel naast de ringen waar de klimmers zichzelf aan vastmaken voor de veiligheid.

berg beklimmen spanje berg beklimmen via ferrata spanje berg beklimmen via ferrata

Klimmen via een Via Ferrata is makkelijk, alles wat je moet doen is klimmen op de stalen ringen zoals je klimt op een ladder. De enige techniek die je moet leren is hoe je jezelf veilig vastmaakt aan de kabel. Zoals alle avontuurlijke sporten is er een element van risico bij het klimmen van een Via Ferrata, maar zolang je de basisregels volgt ben je in staat om veilig te klimmen. Je hoeft slechts een paar technieken en veiligheidsregels aan te leren. Voor je begint krijg je een volledige instructie. Ervaring is niet vereist om te kunnen genieten van een beklimming met een Via Ferrata. Lessen in basis klimtechnieken, zoals abseilen, kunnen verzorgd worden tegen extra kosten.

In de directe omgeving van Casa Camaleón liggen vijf Via Ferratas, die van elkaar verschillen wat betreft moeilijkheid. De uitrusting die je hiervoor nodig hebt, wordt door Casa Camaleón verzorgd. Dit is inclusief helm en harnas met bijpassende lussen. Wat je mee moet nemen zijn de normale dingen zoals je die nodig hebt voor een dag in de natuur (water, hoed, stevige schoenen, zonnebrandcrème etc.) handig zijn vingerloze handschoenen bijv fietshandschoen voor het beschermen van je handen.
De kosten zijn € 45.- per persoon. De een instructie van abseilen kost € 20.-

Voor deze activiteit heb je een adequate verzekering nodig die deze activiteit dekt. Als je reisverzekering dit niet dekt kun je alsnog via Internet voor 13.50€ PP per dag een verzekering afsluiten. De verzekering moet afgesloten worden op de dag voordat je gaat klimmen.

Wilt u een hele week klimmen, dat kan! Op aanvraag sturen wij u een schema van de mogelijkheden. Wij kunnen een programma op maat voor u maken.

Informeer naar de mogelijkheden.

© 2012 Casa Camaleón - Sitemap
Wandelen in Spanje biedt arrangementen aan voor bergbeklimmers, via ferrata.
wandelen
www.wandeleninspanje.nl
Voor informatie email of bel 0034-662370902
wandelen